TaalKracht7TaalKracht7?

TaalKracht7 controleert taalgebruik, corrigeert fouten en adviseert over verbeteringen van websites.  Daarnaast lezen en corrigeren wij ook andere teksten die bedrijven en organisaties communiceren.

Wij schrijven geen wervende reclameboodschappen, en wij zorgen er ook niet voor dat jouw website beter of sneller gevonden wordt. Dus waarom zou je voor een samenwerking met ons kiezen?

Ons motto is dat websites geen taalfouten moeten bevatten. De eerste kennismaking met een bedrijf is namelijk vaak via de website van dat bedrijf – jouw bedrijf. Bevat de website fouten, dan is de kans groot dat bezoekers (lees: potentiële klanten) naar andere sites gaan – hoe goed het aangeboden product of de gepresenteerde dienstverlening ook is. Door TaalKracht7 in te schakelen als een externe, onafhankelijke en kritische lezer en corrector, weet je zeker dat jouw website in ieder geval geen taalfouten bevat.

Veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf maken hun websites in eigen beheer. Daardoor hoef je als bedrijf weinig of geen kosten te maken. Dat is belangrijk, vooral wanneer je net gestart bent. Bovendien kun je zelf je site snel en gemakkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden. Alles in eigen beheer, heerlijk.

Herken je dat? Waarschijnlijk wel, want veel MKB-ondernemers zijn gewend het liefst alles zelf te doen.

Wie heeft jouw website het afgelopen
kwartaal kritisch bekeken?

Veel sites worden bedacht en gemaakt vanuit het bedrijfsperspectief en niet altijd vanuit het bezoekersperspectief. Bovendien neemt het aantal webshops heel hard toe en daarmee ook het aanbod aan online-producten. Dit betekent automatisch meer controlewerk maar er is te weinig tijd om alles zorgvuldig te controleren. Het gevolg: teksten op webpagina’s zijn helemaal niet of onvoldoende gecontroleerd op taalfouten. Dat is namelijk nogal specialistisch werk; het vereist dat je ‘door een andere bril kunt kijken’. Hierin kan veel tijd gaan zitten terwijl je het liefst gewoon je werk doet en omzet genereert.

Is dit herkenbaar? Waarschijnlijk wel, want jouw specialisme is vast niet teksten controleren.

Wie heeft jou erop geattendeerd dat
er een fout staat op je homepage?

Je kunt TaalKracht7 ook vragen met een kritische blik te kijken naar bijvoorbeeld folders, brochures, persberichten, vacatures of offertes. Die mogen immers ook geen fouten bevatten.